facebook

Справу “беркутівця”, який знущався над Гаврилюком, передали до суду

Справу розглядатиме Печерський райсуд столиці.

1659601



Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт проти екс-співробітника спецпідрозділу “Беркут”, якого підозрюють у приниженні і знущаннях над активістом Євромайдану, депутатом Верховної Ради Михайлом Гаврилюком у січні 2014 року. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

“Підозрюваному, колишньому командиру взводу батальйону міліції “Беркут” Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області, прокуратура інкримінує скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, супроводжуване діями, що принижують честь і гідність потерпілого) Кримінального кодексу”, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 22 січня 2014 року беркутівець змусив оголеного активіста Євромайдану Гаврилюка тримати льодоруб і забезпечив можливість присутнім особам здійснювати його фото- і відеозйомку, чим принизив постраждалого і завдав шкоди авторитету правоохоронних органів.

27 липня обвинувальний акт у цьому провадженні направлений для розгляду в Печерський районний суд Києва.

Нагадаємо, 34-річного активіста з четвертої козацької сотні Євромайдану Михайла Гаврилюка 22 січня 2014 року співробітники міліції захопили в полон, відрізали йому оселедець (козацька чуприна) і змусили позувати оголеним на морозі.

Читайте також:  В Івано-Франківську засудили банду наркоторговців (подробиці)

Шукайте деталі в групі Facebook