facebook

Десантник 80-ї бригади Віталій Маліборський голодує п’ятий день і вимагає припинити переслідування!

Боєць АТО із Калуша Віталій Маліборський стверджує, що у 80-ій аеромобільній бригаді не хочуть демобілізовувати військових, які вже рік несуть службу. Мотивують начебто тим, що немає резерву для заміни.

qY1MwS1FfvI


Про це боєць написав на своїй сторінці у соціальній мережі:

“Якщо хтось захоче заспівати про розхитування човна, то пораджу приїхати сюди і послужити в зоні АТО півроку безвиїздно, плюс під командуванням офіцерів, вихованих по совковій програмі “я начальник — ти гамно”. — Не хочу бути упередженим, бо є винятки, але їх тут так пресують, насаджуючи свої цінності, що вони тут довго не служитимуть”.

Починаючи з 22 липня, калушанин розпочав голодування. Вимоги, за яких Віталій Маліборський готовий припинити голодування, передав його побратим Віктор Павлів:

“1. Припинити безпіставне переслідування за надрукований пост у Фейсбуці і повернути мене у мій підрозділ, до якого я був мобілізований.
2. Повернути конфіскований у мене без будь-яких підстав ноутбук.
3. Припинити переслідування за вимогу надавати нормальне харчування, розпочати розслідування якості харчування у першому батальйоні та забезпечення належного харчування.
4. Вимагаю публічного пояснення від командира бригади на рахунок людей із майдана та добровольців, яких він у розмові зімною всяким чином принижував.
Безстрокове голодування припиню тільки у разі виконанні вище зазначених вимог.
СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!”

Семеро калушан майже рік служать у складі 80-ої аеромобільної бригади. Усі вони вже зібралися додому, спакували наплічники та повідомили рідних про своє повернення. Однак за кілька днів до запланованого від’їзду додому хлопцям сказали, що їхня служба продовжується ще на два-три місяці.

Віталій Маліборський — учасник Євромайдану. 22 січня 2014 року близько 14.00 під час сутичок з «Беркутом» у Києві було затримано Василя Слівінського та Віталія Маліборського.
25 січня суд відпустив їх під домашній арешт. Із 21-єї людини, щодо якої Оболонський суд того дня приймав рішення, тільки чотирьом суд призначив домашній арешт. Із цих чотирьох — двоє калушан.

Читайте також:  Бойовики пригрозили спостерігачам ОБСЄ розстрілом ? звіт ОБСЄ

Шукайте деталі в групі Facebook