facebook

Ісламісти планують нові теракти в США і Європі – Держдеп

США зазначають, що напади можуть статися “по всьому світу, особливо на Близькому Сході, в Північній Африці, в Європі та Азії”.

1660132



Сполучені Штати мають інформацію, яка свідчить про те, що екстремістські угрупування, включаючи Аль-Каїду і Ісламську державу, планують нові теракти проти американських громадян та інтересів за кордоном, у тому числі в Європі. Про це йдеться в оновленому попередженні про глобальну терористичну загрозу, поширеному в середу держдепартаментом США.

У документі міститься нагадування про те, що в серпні 2014 США та їхні союзники почали військово-повітряну операцію проти бойовиків ІД в Іраку і Сирії.

Зараз “посилюється ймовірність того, що проти Сполучених Штатів, а також їхніх партнерів з числа західних країн та учасників коаліції будуть скоєні відповідні напади” терористів, повідомив держдепартамент.

На його думку, такі напади можуть статися “по всьому світу, особливо на Близькому Сході, в Північній Африці, в Європі та Азії”.

“Екстремісти можуть використовувати звичайне озброєння і зброю масового знищення та скоїти напади з метою заподіяння збитків  як офіційним, так і приватним інтересам”, -зазначило зовнішньополітичне відомство США.

“Надходить інформація свідчить про те, що ІД, Аль-Каїда, пов’язані з ними організації та інші терористичні угруповання продовжують планувати терористичні напади проти інтересів США і західних країн в Європі”, – попередив держдепартамент.

З його слів, “ймовірність терактів у Європі буде зберігатися в міру того, як члени ІД з числа європейців будуть повертатися із Сирії та Іраку”.

У документі сказано,  що влада США має також інформацію і про підготовку ісламістськими угрупованнями терактів на Близькому Сході, на півночі і заході Африки, в Південній і Центральній Азії, в деяких країнах Південно-Східної Азії.

Читайте також:  Чи замерзне Європа, якщо Путін перекриє газовий вентиль, і де братиме газ Україна: інтерв’ю з Сергієм Макогоном

Попереднє попередження про глобальну терористичну загрозу поширювалося держдепартаментом США на початку січня нинішнього року.

Нагадаємо, раніше USA Today з посиланням на документ терористів “Коротка історія ісламського халіфату, халіфату Пророка” повідомило, що Ісламська держава планує створити на територіях Афганістану і Пакистану велике угруповання для вторгнення в Індію, щоб наблизити “кінець світу”.
За матеріалами: ТАСС

Шукайте деталі в групі Facebook