facebook

Мінфін США попереджує в останнє: штраф – кілька сотень мільйонів доларів

Як повідомляє Forbes, Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США заявило, що деякі компанії обходять режим санкцій, введений щодо Криму, анексованого Росією



в березні 2014 року.

США і Європейський союз не визнають цю анексію і заявляють, що Крим належить Україні. У зв’язку з торішніми подіями і Вашингтон, і Брюссель ввели санкції – проти Криму, а потім і проти Росії. Санкції раніше залишаються в силі. Однак, як заявив у четвер Мінфін США, було виявлено, що деякі американські компанії як і раніше здійснюють поставки до Криму, але маркують товар, вказуючи в якості покупця Росію. І якщо в більшості випадків на торговельні відносини з Росією санкції Мінфіну США не поширюються, то відносно торгівлі з Кримом вони діють.

Якщо компанії, серед клієнтів яких є треті сторони, розташовані на Україні і в Росії, збираються працювати і далі, то їм доведеться діяти з особливою обережністю. Мінфін не дрімає і відчуває обман. І на компанії будуть накладатися штрафи.

Кримський півострів у політичному відношенні має велику вагу. Він поклав кінець так званого перезавантаження у відносинах між Вашингтоном і Росією. З тих пір відносини істотно погіршилися.

Указ президента США № 13685 забороняє практично всі прямі і непрямі угоди між американськими юридичними та фізичними особами та юридичними і фізичними особами, розташованими в Криму.

Як заявило Управління OFAC, йому стало відомо, що деякі фізичні та юридичні особи при здійсненні фінансових угод в кодах банківських операцій SWIFT вказують недостовірні адреси ініціатора платежу або відправника або не вказують його взагалі. У деяких повідомленнях SWIFT повністю відсутні відомості про одержувача і ініціатора платежу, а в інших платіжних повідомленнях, адресованих в зарубіжні країни, вказуються лише часткові відомості про адреси одержувачів коштів в Криму.

Читайте також:  Лічильники на газ змусять купувати за власні кошти

Порушникам доведеться заплатити штрафів на суму в кілька мільйонів, а великим фірмам – кілька сотень мільйонів доларів.

У березні нафтовидобувна компанія Schlumberger погодилася з обвинуваченням у співпраці з Іраном і Суданом в порушення санкцій, введених США. Нафтогігант погодився виплатити штраф за свою діяльність на суму понад 232 мільйони доларів.

За даними Міністерства юстиції США, ця сума стала рекордним кримінальним штрафом за порушення санкцій, перевищивши суму в 140 мільйонів доларів, яку довелося заплатити в минулому році французькому банку BNP Paribas.

Джерело – http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/07/30/u-s-treasury-issues-american-businesses-new-warning-on-crimea/

Шукайте деталі в групі Facebook