facebook

Суд скасував приватизацію компанією Ахметова частки в Дніпроенерго

Госпсуд Києва ухвалив, що приватизація була проведена з порушенням закону, а державі завдано збитків.

1660558



Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії Дніпроенерго (Запоріжжя), що належить ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. Про це йдеться в рішенні суду оприлюдненому сьогодні.

Господарський суд Києва підтримав позовні вимоги Генпрокуратури, яка виступила за визнання незаконними постанови Кабміну та Фонду держмайна і скасування продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії Дніпроенерго.

ЗА ТЕМОЮ

Бізнес Ахметова зазнав величезних збитків минулого року7 липня 2015, 14:21
Генпрокуратура аргументувала свої позовні вимоги тим, що приватизація акцій Дніпроенерго була проведена з порушеннями законодавства, а державі було завдано збитків.

Також суд не взяв до уваги той факт, що задоволення позовних вимог через більш ніж 3 роки з моменту прийняття рішення про продаж суперечить чинному законодавству.

Після завершення засідання адвокат одного з відповідачів Ольга Шенк повідомила, що сторона, яка представляється нею, не згодна з нинішнім рішенням суду.

“Ми ще не бачили повного тексту цього рішення. Після його докладного вивчення ми будемо оскаржувати його в апеляційному порядку. Наразі мотивація суду нам не зрозуміла”, – сказала вона.

Зазначимо, 22 червня Господарський суд відмовився задовольнити аналогічний позов компанії Бізнес-Інвест за участю Генпрокуратури і визнав законною приватизацію 25% акцій Дніпроенерго. Раніше суд також визнав законною приватизацію 45% акцій Західенерго.

Нагадаємо, в березні 2012 року Фонд держмайна продав холдинговій компанії групи ДТЕК DTEK Holdings Limited 25% акцій Дніпроенерго майже за 1,2 мільярда гривень.

Дніпроенерго об’єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

Раніше повідомлялося, що енергохолдинг Ахметова ДТЕК закінчив 2014 рік з великими збитками, які склали 19,648 млрд грн. порівняно з чистим прибутком 2,98 млрд грн. роком раніше.

Читайте також:  “Злизував кров з ножа”: матір 14-річного сина-різника, оприлюднила жахливі кадри (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook