facebook

Кандидата на посаду детектива в Антикорупційне бюро спіймали на хабарі

Офіцеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

1660591


Правоохоронці викрили офіцера Головного управління СБУ в Києві та Київській області в отриманні неправомірної вигоди у вигляді комп’ютерної техніки вартістю понад 40,000 грн. Про це йдеться на сайті заступника Генпрокурора Анатолія Матіоса.

Згідно з інформацією, офіцер отримав неправомірну винагороду за сприяння у подальшій підприємницькій діяльності через вирішення проблемних питань з правоохоронними органами.

Під час обшуку в квартирі зазначеного працівника СБУ правоохоронці вилучили майно, отримане як неправомірну вигоду.

 МВС

Зараз у Печерський районний суд Києва подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Слідство встановило, що людина, яка отримала хабар, є кандидатом на посаду детектива в Національне антикорупційне бюро України і вже пройшла другий етап конкурсного відбору.

Офіцеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Як повідомляв Кореспондент.net, Верховна Рада 12 лютого прийняла законопроект про Національне антикорупційне бюро. Зокрема визначено, що обирати директора нової структури буде президент України, а звільнити зможе парламент.

Главою Антикорупційного бюро був призначений Артем Ситник, але роботу самого бюро відклали на півроку, щоб набрати штат. За даними деяких ЗМІ, зарплата Ситникастановить 50 прожиткових мінімумів, тобто близько 60 тисяч гривень.

Читайте також:  “Спіймали на гарячому”: Начальника одного з відділів виконавчої служби викрили на хабарі

Шукайте деталі в групі Facebook