facebook

США закликали кредиторів досягти угоди з Україною щодо боргу

Мінфін США зазначив, що крім підтримки з боку МВФ, потрібна участь кредиторів у процесі реструктуризації боргу.

1661164



Міністр фінансів США Джейкоб Лью закликав у п’ятницю кредиторів України досягти з владою країни угоди за борговими зобов’язаннями, повідомляє РИА Новости.

“Ми закликаємо кредиторів, що беруть участь в триваючому процесі, пов’язаному з боргом, досягти своєчасноїугоди з українською владою, якаповністю б задовольнялакритеріїпрограми Міжнародного валютного фонду, включаючи досягнення мети щодостійкості боргу”, – зазначив Лью.

Міністр зазначив, що “крім підтримки з боку МВФ та інших позичальників, потрібна участь українських кредиторів у процесі реструктуризації боргу”. За його словами, це необхідно для виходу країни на “стійкий шлях” розвитку.

Він наголосив, що США “найсерйознішим чином підтримали рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершити першу оцінку своєї програми щодоУкраїни, що робить можливим виділення країні 1,7 мільярда доларів”.

За його словами, “перетворення в рамках програми МВФ сприяють економічній стабілізації в міру того, як Україна домагається прогресу у вирішенні поставлених перед нею викликів”.

Нагадаємо, чотирирічна програма фінансової допомоги Україні була затверджена радою директорів МВФ 11 березня. Програма передбачає виділення фондом 17,5 мільярда доларів, а всіма міжнародними кредиторами за чотири роки – 40 мільярдів доларів. Україна в середині березня вже отримала перший транш МВФ 5 мільярдів доларів. Всього в 2015 році Київ сподіваєтьсяотримати 10 мільярдів доларів.

Читайте також:  Криваві заворушення у Далласі: четверо поліцейських загинуло

Шукайте деталі в групі Facebook