facebook

У Туреччині виставлений на продаж будинок Троцького

За маєток просять 4,4 мільйона доларів.

1661417


У Туреччині виставлений на продаж будинок, в якому з 1929 по 1933 роки проживав російський революціонер і державний діяч СРСР Лев Троцький, пише газета “Хуррієт”.

За триповерховий будинок з п’ятьма спальнями на острові Буюкада (найбільший із Принцевих островів у Мармуровому морі) продавець просить 4,4 мільйона доларів.

Разом із будинком продається маєток площею 3550 кв.м. Будинок у поганому стані і потребує ремонту. Зберігся басейн для лобстерів, який побудував Троцький.

У минулому власники пропонували муніципалітету Стамбула купити “будинок Троцького” за 5,5 мільйона доларів, але у міста не знайшлося коштів. Пізніше міністерство культури включило особняк до списку об’єктів, що охороняються, щоб не допустити знесення, але викупити його так і не змогло.

Власники сподіваються, що покупець залишить за особняком назву “будинок Троцького”. Вони також розраховують, що будинок все-таки викупить міністерство культури.

Один із керівників Жовтневої революції 1917 року, нарком військових і морських справ СРСР Троцький програв боротьбу за владу Сталіну і був висланий з країни. Туреччина стала його першою зупинкою після вигнання, і він провів тут чотири роки. У 1940 році вбитий агентом радянської спецслужби в Мексиці

За матеріалами: Укринформ

Читайте також:  Ріки крові та благання врятувати: під Львовом чоловік вбив молоду коханку, нові деталі та фото

Шукайте деталі в групі Facebook