facebook

На приморському напрямку бойовики стягують сили до переднього краю – ІС

Робилися спроби наступу на Артемівському напрямку.

109856



В районі Маріуполя російські війська і бойовики підтягують до переднього краю поповнення живої сили і військової техніки, повідомляє група “Інформаційний спротив”.

“Зокрема, зосереджена на північ Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ отримала поповнення у вигляді 4 танків, 3 БТР-80, 1 БТР-82А, 2 БМП-2 і 4 армійських вантажівок з живою силою”, – йдеться в повідомленні на Facebook від 12 березня координатора групи Дмитра Тимчука.

За даними ІС, за минулу добу бойовики намагалися наступати Артемівському напрямку. Обстріли позицій українських військ велися в районі Щастя, Донецька, на ділянці Мар’янівка та Красногровка, в смузі Авдіївка – Піски.

В декількох районах Донецька ІС зафіксувала приховане перекидання артилерійських систем ближче до переднього краю методом “перекату” (невеликими партіями або окремими одиницями). Артилерія ретельно маскується, місцеве населення в ці райони не допускають.

“Фіксується посилена бойова підготовка частин і підрозділів російсько-терористичних військ, що проводиться в основному на чотирьох обладнаних “учбових центрах” на території Донецької і Луганської областей, контрольованої терористами. Команди інструкторів укомплектовані в основному російськими громадянами, – як кадровими офіцерами, так і найманцями, що мають значний досвід служби у ЗС РФ і участі в бойових діях”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Викладачка харківської академії – про Донбас: добре, що є Путін

Шукайте деталі в групі Facebook