facebook

Відомі актори назвали найкращий фільм усіх часів

За результатами опитування був складений рейтинг з 100 фільмів.

1660379



Американське видання Time Out New York опитало 73 кінозірки, серед яких Том Бейтман, Жюльєт Бінош, Джо Демпсі, Білл Хейдер, Ентоні Макі, Кілліан Мерфі, Енді Серкіс, Майкл Шин і інші, щодо улюблених фільмів. За підсумками опитування був складений рейтинг найкращих кінострічок, який очолив фільм “Тутсі” (1982) з Дастіном Хоффманом.

На другому місці виявилася картина “Хрещений батько” (1972) з Марлоном Брандо і Аль Пачіно, а третій рядок рейтингу зайняв арт-хаусний фільм Джона Кассаветіса “Жінка під впливом” (1974).


У першу десятку також потрапили “Новий кінотеатр “Парадізо”” (1988), “Убити пересмішника” (1962), “Хрещений батько 2” (1974), “Ені Холл” (1977), “Ночі в стилі бугі” (1997) , “Червоні черевички” (1948) і “Таксист” (1976).

Раніше в липні результати подібного опитування, тільки серед кінокритиків, опублікував телеканал BBC. Тоді експерти віддали першість драмі Орсона Веллса “Громадянин Кейн”, що вийшла на екрани в 1941 році. Друге місце теж зайняв “Хрещений батько” Френсіса Форда Копполи, а третє – “Запаморочення” Альфреда Хічкока.

Комедія “Тутсі” Сідні Поллака вийшла на екрани в 1982 році. Стрічка отримала десять номінацій на “Оскар”, однак переможцем стала тільки в одній категорії – статуетку за найкращу жіночу роль другого плану отримала Джессіка Ленг. Стрічка зберігається в Національному реєстрі фільмів США як значиме явище в культурному житті країни.

Читайте також:  Міранда Керр знялася у відвертій рекламі білизни

Шукайте деталі в групі Facebook