facebook

Лавров розкрив план Росії щодо боротьби з “Ісламською державою”

Путін пропонує створити широку коаліцію, включно з арміями Сирії, Іраку і курдами.

1662283



У ході переговорів між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і держсекретарем США Джоном Керрі глава російського МЗС розповів про плани президента країни Володимира Путіна щодо боротьби з угрупованням “Ісламська держава”, пише Коммерсантъ.

Російська сторона пропонує створити широку коаліцію, в якій візьмуть участь військовослужбовці армій Сирії та Іраку, інших країн регіону і курди, зазначив Лавров.

Разом з тим, стало відомо, що США прийняли нову стратегію щодо Сирії, відповідно до якої будь-яка загроза “помірної опозиції” може стати причиною для збройного втручання Вашингтона.

За словами Лаврова, російська сторона наголошувала на нелегітимності і контрпродуктивності підходу США, коли рік тому було оголошено про створення коаліції щодо боротьби з ІД в Іраку і Сирії і було отримано згоду іракського уряду, але план дій не був узгоджений з Дамаском.

Раніше Лавров заявляв, що Росія надає військово-технічну підтримку Сирії в боротьбі з ІД.

Як повідомлялося, “Ісламська держава” планує створити на територіях Афганістану і Пакистану велике угруповання для вторгнення в Індію, аби наблизити “кінець світу”.

Читайте також:  Про що можуть домовитись Росія із Туреччиною без України: дипломат надав варіанти "угоди"

Шукайте деталі в групі Facebook