facebook

Вчені виявили новий засіб від похмілля

Випитий до прийняття алкоголю сік з азіатських груш значно знижує симптоми похмілля.

1662275



Дослідники Австралійського державного об’єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO) встановили, що випита перед вживанням алкоголю склянка грушевого соку зменшує симптоми похмілля. Про відкриття вони розповіли в офіційному блозі організації.

Автори зазначили, що тестували тільки так звані азіатські груші. Їм слід перевірити, чи мають аналогічний вплив соки з груш інших сортів.

Дієвість напою перевірили на двох групах добровольців. Одна група отримувала сік, інша – плацебо. Автори не уточнили, скільки учасників було задіяно в експерименті, але зауважили, що група, яка вживала сік, переносила похмілля легше, ніж ті, кому давали плацебо.

Згідно з отриманими результатами, сік знизив кількість алкоголю в крові піддослідних. Найбільш благотворно він вплинув на збереження здатності концентрувати увагу. Дослідники припустили, що поїдання свіжих груш може дати схожий ефект.

Учені поки не встановили, з якої причини азіатські груші настільки ефективні в боротьбі з похміллям. У звіті особливо наголошується, що вживання соку після прийняття алкоголю не дає схожого ефекту.

Зазначимо, в 2013 році британські вчені з Університету Західної Англії заявили, що знайшли порятунок від похмілля. Секрет – в картопляному пюре.

Як розповідають вчені, його треба з’їсти з великою кількістю масла перед вживанням спиртного. Всього кількох ложок буде достатньо, аби уникнути неприємних наслідків святкового застілля.

Читайте також:  Вчені визначили швидкий спосіб стати розумнішим у власних очах

Шукайте деталі в групі Facebook