facebook

Україна закуповуватиме вугілля у ПАР, США та Росії

Зараз на українських теплоелектростанціях накопичено 1,5 млн тонн вугілля.

1662254



Україна планує закуповувати енергетичне вугілля в Південній Африці, США та Росії. Про це сказав міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин на засіданні енергетичного штабу уряду в понеділок.

Він повідомив, що зараз на українських теплоелектростанціях накопичено 1,5 млн тонн вугілля. “Ми плануємо акумулювати 3 млн тонн вугілля різних марок на станціях, як ДТЕК, так і “Центренерго”, – сказав міністр.

“Наразі, для забезпечення наших станцій вугіллям ми прикладаємо зусилля із вивезення із зони АТО, де нам активно допомагають Мінтранс і силові структури щодо логістики та щодо перевірки постачальників”, – повідомив він.

Міністр зазначив, що такі перевірки займають досить багато часу, тому терміни вивезення затягуються. “Основний обсяг, очікуємо, що буде завозитися морським шляхом з Південної Африки, США та інших країн”, – сказав він.

“Крім того очікуємо, що завозитиметься вугілля з Росії. Це також певний фактор ризику, але в рамках підготовки до опалювального сезону я не бачу іншої можливості, як купувати вугілля у всіх постачальників, у яких ми можемо це зробити”, – підсумував Демчишин.

Раніше Демчишин повідомив, що Україні потрібно $200 млн на закупівлю вугілля і Ощадбанк готовий виділити частину коштів.

Читайте також:  Отруєння рибою з супермаркету: стало відомо про смерть покупця в Києві

Шукайте деталі в групі Facebook