facebook

Президент Польщі виступив за створення нового європейського блоку

Дуда хоче створити блок країн від Балтійського до Чорного морів.

1663300



Новообраний президент Польщі Анджей Дуда виступив за створення блоку держав від Балтійського до Чорного морів, повідомляє Польське радіо.

“Я обмірковую ідею створення партнерського блоку держав від Балтійського до Чорного й Адріатичного морів”, – заявив він.

Говорячи про взаємини з країнами Центрально-Східної Європи, політик сказав, що польська влада дбає про те, щоб вони відновлювалися і ставали кращими там, де ці відносини складні.

“Дуже сподіваюся на таку співпрацю і зі свого боку пропоную активну участь шляхом проведення зустрічей з главами держав Центрально-Східної Європи. Вже зараз є сигнали від глав держав регіону, що свідчить про бажання проведення зустрічей і переговорів”, – заявив Дуда.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні Дуда заявив, що в переговорах з вирішення конфлікту в Україні повинна брати участь Польща, а також інші сусіди.

Нагадаємо, інавгурація нового президента Польщі Анджея Дуди відбудеться сьогодні. Президентські вибори в Польщі відбулися в травні. Перемогу над чинним главою держави Броніславом Коморовським з перевагою в 3% здобув кандидат від опозиційної партії “Право і Справедливість” Анджей Дуда.

Читайте також:  Лідери ЄС домовилися розпочати створення Енергетичного союзу

Шукайте деталі в групі Facebook