facebook

NASA показало зворотний бік Місяця

Космічне агентство опублікувало рідкісні кадри “темного” боку Місяця на тлі Землі.

1663305


Космічному апарату NASA DSCOVR вдалося отримати рідкісний знімок зворотного боку Місяця на тлі Землі – з точки Лагранжа системи Земля-Сонця (на рівній відстані від обох об’єктів). Про це повідомляється в прес-релізі агентства.

Вихідну серію зображень камера Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) на борту DSCOVR отримала 16 липня 2015 року, з відстані 1,5 мільйона кілометрів від Землі. Зйомка зайняла приблизно 5 годин: на початку анімації глядачам видно Північну Америку, а в кінці виникають контури Австралії.

На правому боці Місяця можна розглядати дивні зеленуваті відтінки. Справа в тому, що кольорові знімки EPIC виходять з комбінації червоних, зелених і синіх зображень, узятих з інтервалом в 30 секунд. За цей проміжок часу Місяць встигає трохи зрушити, що не дає вибудувати ідеальну колірну гамму підсумкового зображення.

Знімки були зроблені в рамках підсумкового тесту на правильну роботу DSCOVR. Наступні подібні зображення NASA планує отримувати двічі на рік.

Частина Місяця ніколи не видна із Землі через те, що період обертання навколо Землі і період обертання навколо своєї осі у супутника дуже близькі. Причиною такої синхронізації вважають припливи, які Земля викликає в місячній корі. Вперше зворотний бік Місяця сфотографовано радянською АМС Луна-3 7 жовтня 1959 року.

Читайте також:  На американському сегменті МКС сталася аварія

Шукайте деталі в групі Facebook