facebook

Україна ніколи не була частиною російської імперії

Путін діє в своїх інтересах, а не в інтересах країни. Імідж його як “реставратора величі Росії”, насправді, є створеною ним самим нав’язливою ідеєю, яка не відповідає дійсності”.

Інтернет-версія журналу Foreign Affairs опублікувала інтерв’ю з Грегорі Фейфером, автором книги «Русские: Люди позади власти», який знав путіна ще “маленьким”, нікому не відомим чиновником, який скромно відмовлявся від влади.

“Мені здається, що ми на Заході часто випускаємо з виду те, що Путін, насправді, діє в своїх



інтересах, а не в інтересах країни. Імідж його як “реставратора величі Росії”, насправді, є створеною ним самим нав’язливою ідеєю, яка не відповідає дійсності. Економіка вступає в рецесію. По суті, не інвестуються кошти в російську інфраструктуру, не робиться ніяких зусиль для диверсифікації економіки країни, заснованої на енергетичних ресурсах.

Росія може здатися багатою країною, якщо ви відвідаєте Москву. Доходи від нафти і природного газу викликали вибухове зростання модних ресторанів і кількості автомобілів класу люкс на дорогах, але всього за півгодини їзди від Москви, розташовані тисячі в буквальному сенсі вимираючих сіл.

Але я не думаю, що Путіна це турбує. Він найбільше стурбований власними інтересами та інтересами свого близького оточення, і його, насправді, не цікавить те, що буде після.

Путін… я думаю, буде продовжувати підтримувати на тліючому вогні конфлікт в Україні, що, дійсно, дозволяє йому представляти себе в якості головного противника Америки. Путін буде зберігати свої позиції, поки росіяни будуть продовжувати вірити в те, що він діє в інтересах країни і в їх власних інтересах. Але коли вони зрозуміють, що це не так, тоді, на мій погляд, все впаде досить швидко.

Читайте також:  Порошенко дозволив НАТО провести навчання в Україні

Росіяни повинні зрозуміти, що українці мають право на самовизначення, що вони мають право приєднатися до Заходу, якщо вони цього хочуть.

Крємль відмовився від ідеї “Новоросії” саме в останні кілька місяців. Крємль перестав говорити про це, і “Новоросія” майже перестала згадуватися. Однак реальність така, що, принаймні, половина України, сучасної України, ніколи не була частиною Російської Імперії. Вона була частиною польсько-литовського співтовариства, вона була частиною Австро-Угорської Імперії…

По суті, цей міф про російську культуру і про українську культуру, по суті, той же самий. Так, Росія, по суті, отримала православну релігію через Київ, коли він був частиною Русі, цивілізації, яка передувала посиленню російських князівств на півночі.

Але існує великий часовий розрив між розвалом Русі і піднесенням слов’ян у північних лісах. Вони лише пізніше звернулися до Києва за своїми моделями в галузі культури і політики. Це була окрема цивілізація. І українська є самостійною мовою, і це, в цілому, не російська мова.

Протягом багатьох століть Росія проводила кампанію по русифікації, вона завжди стверджувала… Вона завжди претендувала на Україну”.

Джерело – https://www.foreignaffairs.com/audios/2015-08-03/gregory-feifer-putins-russia

Шукайте деталі в групі Facebook