facebook

У США та Росії різне бачення Мінських угод – Керрі

Росія і США проведуть відеоконференцію щодо України.

1663758



Росія і США спробують знайти вихід з української кризи і незабаром проведуть відеоконференцію, присвячену цьому питанню. Про це йшлося під час зустрічі міністрів закордонних справ США та Росії Джона Керрі та Сергія Лаврова, передає Еспрессо ТБ.

“Ми говорили про Україну та необхідність повного впровадження Мінських домовленостей. Також ми обговорили наше різне бачення Мінських домовленостей з виборів і умов їхнього проведення, а також щодо конституційної реформи”, – зазначив Керрі.

Він додав, що незабаром має відбутися зустріч, на якій сторони в режимі відеоконференції спробують знайти вихід з кризи.

“Скоро відбудеться зустріч в режимі відеоконференції. Ми обидва будемо налаштовувати наші команди на глибоку дискусію і дамо їм поради щодо можливих шляхів просування в переговорах. Ми обидва згодні, що ці робочі групи є найкращим механізмом повної імплементації Мінських домовленостей і ослаблення кризи в Україні”, – підсумував Керрі.

Нагадаємо, раніше Керрі закликав Росію домагатися прискореної реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Україні.

Як повідомлялося, 3-4 серпня в Мінську відбулися чергові переговори щодо України, на яких продовжили обговорювати відведення озброєнь калібром менш як 100 мм. Очікується, що відповідна домовленість буде підписана до кінця місяця.

Крім того, сепаратисти і військові обмінялися списками полонених.

Також було досягнуто згоди про розмінування залізниці та якнайшвидше відкриття пропускного пункту в Луганській області.

Читайте також:  "Харошая русская" Собчак влаштувала скандал у Грузії через "Слава Україні"

Шукайте деталі в групі Facebook