facebook

У “ДНР” запустили свого мобільного оператора: без СМС і дзвінків на інші мережі

На території терористичної “ДНР” почали поширювати стартові пакети мобільного зв’язку “Фенікс”



1361181

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“Республіканський мобільний оператор “Фенікс” був створений бойовиками на базі захопленого обладнання “Київстар”. Жителям “ДНР” запропонували придбати 5 тисяч карт, які можна буде використовувати в тестовому режимі до 1 жовтня 2015 року. Як і все в молодій республіці, функції “Фенікса” обмежені – недоступні послуга СМС і дзвінки на телефони інших операторів”, – зазначив Аброськін.

За його інформацією, є і ще одна особливість – при придбанні стартового пакету необхідно мати паспорт та ідентифікаційний номер. На думку місцевих жителів, це робиться для встановлення тотального контролю за ними з боку “спецслужб “ДНР”.

“Водночас на окупованій бойовиками території Донецької області погіршується якість зв’язку МТС. Місцеві жителі пояснюють це тим, що терористи проводять постійний моніторинг радіоефіру, а також цілеспрямовано створюють перешкоди пересуваннями військових машин “ДНР” з антенами і радіолокаційними установками”, – написав начальник ГУ МВС України Донеччини.

Він наголосив, що мета таких дій очевидна: обмежити спілкування жителів окупованої частини із зовнішнім світом, створити інформаційний вакуум, який заповнюється “пропагандою лжепророків фейкової республіки та їхніх поплічників”.

Читайте також:  На знак подяки за їжу: терористи обстріляли місію Червоного Хреста на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook