facebook

Бойовик “ДНР” захотів стати “дєпутатом”. Крємль сказав “НІ”! (ФОТО з СМ)

Алєксандру Пашкову (https://vk.com/id228227554), 25-річному найманцю з Варонєжа, який втратив ногу



вбиваючи українців за самопроголошену банду “ДНР”, відмовили в реєстрації кандидатом на виборах до міської думи. Таке рішення в п’ятницю, 7 серпня, прийняв міськвиборчком, виявивши в підписах на підтримку Пашкова 25% порушень замість допустимих 10%.

Пашков так прокоментував «Новій газеті» рішення виборчкому: «Я три рази збирав підписи, виправляючи помилки, і кожен раз знаходили по тисячі нових. Помилки були безглузді: десь неправильно написана назва населеного пункту, де бабуся не змогла акуратно написати номер квартири і підпис не зарахували, і так далі. З перших днів мені і депутати, і, назвемо їх, еліта нашого суспільства, говорили: “Дружок, ти не пройдеш. На твоїй ділянці переможе Кандибін. Він вже два терміни відслужив народу… “» (Іван Кандибін – діючий депутат міськдуми, член путінської «Єдиной РаSSєї», представник «фракції будівельників»).

Отримавши відмову в реєстрації, Пашков збирається продовжити громадську діяльність – в ролі місцевого представника фонду «Гуманітарний батальйон Новоросії», який надає допомогу на Донбасі, де «російську гуманітарку ніхто не бачить (!?)».

«Не думаю, що вчорашніх добровольців-ополченців з розпростертими обіймами чекають у представницьких і законодавчих органах влади. Думаю, що навпаки. Вони можуть стати підбурювачами спокою, – розповів «Новій газеті» керівник «Політичної експертної групи» Костянтин Калачов.

З ним згоден і експерт Інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Слатіна. При цьому він вважає, що «донбаський фактор» міг зіграти кандидату на користь, якби був правильно розіграний. «При активній агітаційній роботі та мобілізації відповідних цільових аудиторій, це могло спрацювати. Але на те й придуманий єдиний день голосування у другу неділю вересня, щоб знеструмити кампанію. Очевидно, влада побачила певну небезпеку мобілізації прихильників Пашкова – все-таки ідейні борці «руSSкай вєсни» у Варонєжі є».

Читайте також:  “Задушили і викинули в річку”: Відомого депутата підозрюють у жорстокому вбивстві

Джерела:

http://novayagazeta.livejournal.com/3465662.html

https://vk.com/id228227554

Шукайте деталі в групі Facebook