facebook

В ОБСЄ повідомили, що бачили на Донбасі російських військових

Перші свідчення про приналежність військових до ЗС РФ з’явилися в травні.

1664121



Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 4 випадки, коли 8 осіб назвали себе причетними до російських збройних сил. Про це повідомив офіційний представник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків в п’ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

“Від початку травня СММ зустріла 8 різних людей, в 4 випадках ці люди або говорили про те, що вони якимось чином стосуються російських збройних сил, або мали знаки розрізнення ЗС РФ”, – сказав Боцюрків.

Він нагадав, що перші свідчення про приналежність до ЗС РФ з’явилися в травні – тоді під час бесіди спостерігачів з жінками в камуфляжі недалеко від Донецька підійшли 2 чоловіків, теж у військовій формі, і повідомили, що вони російські військові.

Окрім того, про те, що вони російські військові, співробітникам ОБСЄ зізналися 2 затриманих у Луганській області службовців ГРУ РФ, які в даний час знаходяться в Києві.

“Ми звітуємо тільки про те, що особисто бачимо чи чуємо. Це не спекуляція”, – підкреслив Боцюрків, додавши, що у СММ ОБСЄ немає способу верифікації правдивості цих заяв російських військових.

Як раніше повідомлялось, спостерігачі ОБСЄ за рік зафіксували переміщення 21 машини з написом “вантаж 200” через російсько-український кордон в р-ні пунктів Гукове і Донецьк, сказав глава місії Поль Пікар.

Читайте також:  Ольга Куриленко оскандалилася несподіваною заявою: я не українка

Шукайте деталі в групі Facebook