facebook

Порошенко ветував закон “Про органи внутрішніх справ”

Таке рішення президент прийняв за результатами наради з Яценюком, Турчиновим та Аваковим.

1664119



Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону “Про органи внутрішніх справ”, ухвалений Верховною Радою 2 липня цього року.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в п’ятницю, таке рішення він прийняв за результатами наради за участю прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Частина питань, вирішенню яких повинен був сприяти зазначений документ, відноситься до компетенції уряду, а інша – вже врегульована іншими нормативно-правовими актами”, – пояснюється в повідомленні.

2 липня Верховна Рада підтримала закон, який визначає правові та організаційні основи діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері внутрішніх справ.

Відповідно до закону, органи внутрішніх справ – це система органів виконавчої влади та військових формувань, які беруть участь і реалізують державну політику у сфері внутрішніх справ.

У систему органів внутрішніх справ входять Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, органи виконавчої влади, які реалізовують політику у сфері захисту державного кордону (Державна прикордонна служба), у сферах міграції (Державна міграційна служба), у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій (ДСНС), а також Національна гвардія.

Читайте також:  “Пишатись нашим президентом”: Стало відомо, хто виконає гімн України на День Незалежності. Наша гордість

Шукайте деталі в групі Facebook