facebook

Росія посилює правила ввезення квітів, вирощених у Нідерландах

Такий захід введено для захисту території Росії від поширення хвороб квітів і “збереження фітосанітарного благополуччя”.

1664673



Росія з понеділка, 10 серпня, посилює правила ввезення квітів, вирощених в Нідерландах. Віднині квіти голландського походження будуть поставлятися в РФ тільки за результатами лабораторної експертизи їхнього фітосанітарного стану.

Про зміну правил ввезення квітів з Нідерландів Россільгоспнагляд повідомив у вівторок, 4 серпня. Такий захід введено для захисту російської території від розповсюдження хвороб квітів і “збереження фітосанітарного благополуччя”.

Раніше російська служба поінформувала національні організації з карантину та захисту рослин країн, що видають фітосанітарні сертифікати на експортовані в Росію голландські квіти (Польща, Литва, Латвія, Чехія, Словаччина, Угорщина та Болгарія), про “серйозні проблеми з безпекою” продукції, що сертифікується ними, і запропонував провести консультації, призупинивши фітосанітарну сертифікацію ними голландської квіткової.

За даними Федеральної митної служби (ФТС) РФ, всього в 2014 році на територію країни було ввезено 79 тисяч тонн зрізаних квітів і бутонів на суму 612,7 мільйона доларів. Найбільші постачальники – Нідерланди (30,7 тисячі тонн на 225,4 мільйона доларів) та Еквадор (27,5 тисяч тонн на 226,1 мільйона доларів).

Читайте також:  АТО в Малі: українець загинув при звільненні заручників

Шукайте деталі в групі Facebook