facebook

У країнах Балтії стартував проект щодо боротьби з російською пропагандою

Призначено грант в 500 тисяч доларів для боротьби з пропагандою РФ у країнах Балтії.

1664742



Посольство США в Литві оголосило про спеціальний грант у розмірі 500 тисяч доларів на протидію російським ЗМІ в країнах Балтії. Як пишуть Известия, проект під назвою “Тренінг з журналістики розслідування для протидії російській комунікації в країнах Балтії” розрахований на рік – до 30 листопада 2016 року – і поширюється на всі балтійські країни.

У проекті можуть взяти участь як початківці, так і досвідчені російськомовні журналісти.

Проект має допомогти створити систему зв’язків між випускниками проекту з трьох балтійських країн і “американськими наставниками, експертами, контактами” з метою розширення аудиторії та кола джерел. Координатором проекту виступить посольство США в Литві – відповідний опис розміщено на сайті посольства.

Тим часом, оглядач Bloomberg вважає, що російська пропаганда за кордоном зазнала поразки. Проаналізувавши опитування, експерти зробили висновок, що майже скрізь до Росії ставляться погано. При цьому жителі Європи не люблять її більше, ніж американці. Крім того, у Москви мало друзів на Близькому Сході і в Південній Америці.

Як повідомляв Кореспондент.net, з метою протидії російській пропаганді Польща і Нідерланди запропонували створити в ЄС російськомовний телеканал.
За матеріалами: ЛигаБизнесИнформ

Читайте також:  Згорілих заживо на Херсонщині дітей з дому винесла мати

Шукайте деталі в групі Facebook