facebook

У Франківську крадуть смітники, які місту подарував Євросоюз

З вулиць Івано-Франківська загадково зникають смітники. Про це на оперативній нараді повідомив заступник міського голови Богдан Білик. Влада бідкається, мовляв, правоохоронці не відслідковують таких крадіжок, оскільки вважають контейнери не дороговартісними. Проте наголошують, будь-який злочин проти громади повинен бути покараний.

eee3fed5cbe8ce2__large


“У нас міліція, як знайде людину, яка щось вкрала, то так тихо, щоб ніхто не знав. Виховна робота не проводиться. В результаті, сотні коліс від контейнерів вкрадено, а тепер і самі контейнери. Мовляв, не дорогий смітник, то не треба розслідувати”, — зауважив заступник міського голови Богдан Білик .

За його словами, раніше крали колеса від сміттєвих контейнерів, а тепер уже й цуплять сітки від контейнерів для пластикових пляшок.

В свою чергу правоохоронці частину вини покладають на самих франківців. Мовляв, якщо мешканці хочуть мати чисте місто, то і за смітниками повинні самі слідкувати. Відтак, при виявленні злодія, просять одразу телефонувати в міліцію.

Поки міліція розводить руками, представники влади мізкують, як вберегти міське майно від крадіїв, адже контейнери – подарунок Євросоюзу, тому такі випадки для Івано-Франківська – величезна ганьба. Щоб у злодіїв більше не виникало бажання поцупити громадські смітники – їх вирішили присоромити.

“Основне завдання для міліції, якщо зловили, щоб рідним було стидно за такого батька, брата. Це громадськості треба донести. Як ми маємо зараз ЄС в очі дивитись.Вони нам більше нічого не подарують. Вони нам фінансують, щоб у нас було чисто гарно, а франківці крадуть їхнє майно?”, — додав заступник міського голови.

Також, окрім виховного моменту, громадські смітники відтепер маркуватимуть, а правопорушників вишукуватимуть у ймовірних місцях збуту викраденого майна.

Читайте також:  Батьки першокласників з Перегінська прийшли до комісії облради через конфлікт у школі

Шукайте деталі в групі Facebook