facebook

Космонавти почистять ілюмінатори МКС у відкритому космосі

Тривалість робіт поза станцією складе 6 годин 28 хвилин.

1664720



Російські космонавти Геннадій Падалка та Михайло Корнієнко готуються до виходу у відкритий космос. Їм доведеться почистити ілюмінатори, сфотографувати зовнішню поверхню російського сегмента МКС і провести низку інших робіт, повідомляється на сайті Центру управління польотами (ЦУП).

Тривалість робіт поза станцією складе 6 годин 28 хвилин.Для Падалки це буде дев’ятий вихід у відкритий космос, для Корнієнка – другий. Відкриття вихідного люка стикувального відсіку Пірс заплановано на 10 серпня, о 17:14 хвилин за московським часом.

Серед справ, які слід зробити Падалці і Корнієнкові у відкритому космосі, – встановлення м’яких поручнів на службовому модулі Зірка, відбір проб-мазків з сонячних батарей, фотографування наукової апаратури Expose-R.Планується, що о 23:48 мск космонавти повернуться на станцію.

Апаратура для експерименту Expose-R була змонтована 18 серпня 2014 року. З її допомогою вчені збираються оцінювати виживаність в космічному просторі бактерій, грибів, тварин і рослин.

Наразі на МКС працює екіпаж із шести осіб: троє росіян (Геннадій Падалка, Олег Кононенко, Михайло Корнієнко), два американці (Скотт Келлі і Челл Ліндгрен) і один японець (Кімія Юї).
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Фестиваль фізичного експерименту пройшов у Франківську (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Шукайте деталі в групі Facebook