facebook

СБ спрогнозував ціну нафти після виходу Ірану на ринок

Після зняття санкцій з Ірану наступного року нафта подешевшає на 10 доларів за барель.

1665261



Зняття санкцій з Ірану матиме значний вплив на світовий нафтовий ринок та іранську економіку. Повне повернення Ірану на світовий ринок призведе до падіння ціни на нафту на 10 дол. за барель в 2016 році. Про це йдеться в доповіді Світового банку (СБ).

“Так, як посилення санкцій у 2012 році призвело до різкого зниження експорту іранської нафти і двох років падіння економіки, ми очікуємо, що скасування санкцій підвищить експорт і пожвавить економіку”, – зазначив головний економіст СБ з Близького Сходу і Північної Африки Шанта Девараджан.

На думку експертів СБ, зняття санкцій також призведе до зростання іранської економіки на 5% в 2016 році замість прогнозованих 3% в нинішньому році. Великобританія, Китай, Індія, Туреччина і Саудівська Аравія виграють від зростання обсягів торгівлі з Іраном. Інвестиції в цю ісламську республіку можуть досягти 3 млрд дол.

Раніше повідомлялося, що світові ціни на нафту продовжують стрімко падати шостий тиждень поспіль, впавши з 64 доларів за барель до 49-50.

Нагадаємо, 14 липня найскладніші переговори щодо іранської атомної проблеми завершилися успіхом, був прийнятий план дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу.

Переговори між сторонами “шістки” міжнародних посередників та Іраном почалися більше десяти років тому. Завершальний переговорний раунд тривав у Відні більш як 18 днів.

Читайте також:  У США копи зaстрeлили чотириметрову змію, яка дyшила чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook