facebook

Долинська банда жебраків жорстоко вбивала заради мобільників і золотих коронок

У Долинському районному суді за умисне вбивство та розбій засудили чоловіка і двох жінок. Своїх жертв ті позбавляли життя з особливою жорстокістю.



Пара, чоловік і жінка, заробляли на життя жебракуванням. Під час одного з “робочих” вояжів познайомилися з іще однією жінкою та запросили її до компанії. Втрьох їздили краєм та побиралися. Отримані в такий спосіб гроші витрачали переважно на їжу і випивку.

До одного із їхніх застіль і прибилася перша жертва. Чоловік помітив симпатичну жінку з мобільним телефоном і запропонував своїм подругам влаштувати “виставу”, щоби вбити її і забрати мобільний. Ті, напідпитку, погодилися. Жертву запросили на чарчину. А коли до неї почав залицятися єдиний у компанії чоловік, дві інші жінки розіграли домовлену сцену ревнощів.

Сварка переросла в бійку, жертву повалили на землю. Поки вона була без свідомості, компанія допила горілку. Як тільки жінка подала ознаки життя, чоловік вхопив її за горло. А потім пляшкою кілька разів вдарив по голові. Цього видалося мало, тож доправив складаним ножем по шиї. Те саме по черзі зробили й дві жінки. Насамкінець всі троє приклалися каменем по голові жертви. Пізніше експерти нарахують п’ять колото-різаних ран у ділянці шиї вбитої і констатують, що вона померла від забою головного мозку.

Вбивці обшукали кишені жертви, заволоділи її мобільним телефоном марки “Samsung GT-E 1202” вартістю 150 грн, приховали сліди злочину і забралися з містечка. Вбиту жінку через кілька днів знайшли місцеві мешканці. Поруч із нею лежали чотири порожні пляшки від горілки і шість – від пива.

Ще одне жорстоке вбивство банда скоїла у селі Гошів Долинського району, де також жебрала – в монастирі на Ясній горі. Власне, на схилі цієї гори і знайшли тіло чоловіка, якому вкоротили життя, щоби зняти золоті коронки.

Читайте також:  Чоловік вбив власну дружину та намагався накласти на себе руки (відео)

Золоті зуби в роті другої жертви запримітили також під час якоїсь із спільних пиятик. Вожак групи запропонував запросити цього чоловіка на спільну “роботу” в Гошів. Компанія оселилася в наметі у лісі, поруч із монастирем. Якогось дня всі троє “накачали” золотозубого спиртним і коли той завалився спати в наметі, напали на нього.

В суді винуваті доводили, що вбили, захищаючи себе від підпилого. Однак експертиза проаналізувала характер і спосіб отримання ушкоджень і зробила висновок, що жертва не опиралася. Не могла.

Перші кілька ударів каменюкою по голові і ножем у спину сплячій жертві завдав чоловік. Потім жінки витягли пораненого з намета і почали по черзі бити його ножем у груди. А що той ще подавав ознаки життя, то його знову товкли по голові каменем. Коли вже все було скінчено, вирішили зняти коронки.

“З метою полегшення заволодіння коронками потерпілого, підсудний вирішив обпалити лицеву частину його черепа і з цією метою кинув тіло обличчям у вогонь. Однак усвідомивши, що ці дії можуть привернути увагу відвідувачів та працівників монастиря, спільно із пособницями витягнули тіло потерпілого з вогню та заховали його в лісі”, – відтворює запис у суді події того дня.

Вбивці замаскували труп гілками. Знайшли його майже через тиждень. І знову поруч було з десяток порожніх пляшок від алкоголю.

Винуватих у злочині розшукали за свідченнями місцевих мешканців, які тривалий час бачили компанію жебраків у селі і знали, що ті живуть в лісі.

Одразу після затримання одна з жінок написала заяву і взяла всі вбивства на себе, щоби вигородити чоловіка. Проте досудове слідство допомогло під час слухання  справи відтворити справжню картину злочинів. Щоправда, слідчі не змогли довести ознак злочинного угруповання, тому у вироку суд не взяв цю обставину до уваги.

Читайте також:  «Більше 30 ножових»: жорстоко вбили 20-річну студентку Ірину Кузнєцову. Світла і вічна пам'ять

Трьох учасників убивства звинуватили одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу. Чоловіка, вожака групи, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Одну з жінок покарали 14 роками тюрми з конфіскацією, іншій присудили 13 років за ґратами та конфіскацію всього майна, що є її власністю. В солідарному порядку на користь держави стягнули 31,8 тис. грн витрат на проведення експертиз.

Шукайте деталі в групі Facebook