facebook

Міліція встановила “телефонну” терористку, яка передавала бойовикам дані абонентів

Співробітниками кримінальної міліції Донецького обласного главку була встановлена ​​жінка-поплічник терористів



38030

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“Ця пані, працюючи в одній з компаній мобільного зв’язку в Краматорську, використовуючи свої службові повноваження, надавала терористам дані – ПАК-коди до абонентських номерів. Далі через інтернет-помічник оператора можна було отримувати інформацію про телефонні з’єднання абонента”, – розповідає він.

Конфідеційну інформацію вона передавала так званому “начальнику карного розшуку поліції ДНР” Сергію Тимошенку, який раніше тривалий час працював у Ворошиловському райвідділі міліції Донецька.

“Маючи такі коди, у нього був відкритий доступ до деталізації телефонних з’єднань будь-якого громадянина України, користувача даного оператора”, – стверджує Аброськін.

Він каже, що зазначена добровільна помічниця “поліції ДНР” нестиме кримінальну відповідальність, передбачену українським законодавством.

“За її словами, “дружба” з терористом тривала понад 1 місяць”, – сказав Аброськін.

“До слова, нам, правоохоронцям, для отримання подібної детальної інформації по конкретному абоненту треба пройти певну процедуру і отримати рішення суду, а терористам в цьому не було необхідності”, – додав начальник обласної міліції.

Читайте також:  "Єва Браун" стала невидимкою: Путін розпорядився засекретити всі дані про Кабаєву

Шукайте деталі в групі Facebook