facebook

Російські контрактники дезертирують, щоб не потрапити в Україну – Al Jazeera

При російській армії працюють вербувальники, які відправляють контрактників на Донбас. Рятуючись від війни, солдати дезертирують



im578x383-dizertir_civilforum

Про це повідомляє Al Jazeera.

“Насильство і побої – не єдина причина, чому російські контрактники втікають з армії. Неопізнані вербувальники працюють на базі армії, пропонуючи солдатам готівку за участь війну в Україні”, – розповідає кореспондент видання Al Jazeera Рорі Челендз.

За його інформацією, нині у російському місті Майкоп, що на Кубані, п’ять солдатів обвинувачують у дезертирстві після того, як їх перевели до частини на кордоні з Україною. Точної статистики не надає ніхто, але таких випадків – значно більше, переконує Челендз.

“Павел Тимченко, якого кинули за грати, перший говорив про вербувальників. Але його змусили відмовитися від своїх слів. Інші хлопці бояться говорити”, – коментує адвокат Тетяна Чернецька. Тимченка арештували за дезертирство після відмови воювати в Україні.

“Історія про дезертирство суперечать запевненням Кремлям про те, що регулярні війська не надсилаються до України”, – зазначає видання.

Нагадаємо, на допиті в СБУ полонений російський офіцер Володимир Старков зізнався, що його обманом змусили їхати воювати в Україну.

Читайте також:  Окупанти почали чинити звірсtва навіть на території РФ: у Білгородській області побільшало заяв про зґвалтування (аудіо)

Шукайте деталі в групі Facebook