facebook

За рік на будівництво «Стіни» Україна витратить 300 мільйонів – Держприкордонслужба

За рік на будівництво «Стіни» Україна витратить 300 мільйонів – Держприкордонслужба

photogallery-12гоог


Протягом 2015 року на виконання першої черги інженерних робіт з реалізації проекту «Стіна» буде виділено 300 мільйонів гривень.

Про це під час прес-конференції повідомив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

Він наголосив, що наразі роботи тривають.

«Я маю на увазі, не тільки роботи в межах безпосередньо кордону, а й роботи щодо юридичного оформлення попередніх рішень уряду і РНБО», – уточнив Слободян.

«Загалом, на даний момент передбачено на поточний рік, 300 мільйонів гривень для виконання першої черги інженерних робіт. Перший транш у розмірі 30 мільйонів очікуємо у березні. Як тільки гроші надійдуть і буде дозволяти погода, активна фаза інженерних робіт на кордоні, одразу відновиться», – зазначив він.

Як нагадав прес-секретар, вкінці 2014 року на облаштування українсько-російського та адміністративного кордону з окупованим Кримом, ДПСУ отримала 235 мільйонів. З цих коштів вже використано 163 мільйони.

«Ці кошти були направлені, в тому числі, на облаштування наших позицій в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень. Було обладнано майже 50 блокпостів, закуплені станції зв`язку, обладнано місця для проживання особового складу, модулі для несення служби. Крім цього, велись роботи і на інших ділянках», – відзвітував Слободян.

Читайте також:  “Вивезла труп на будівництво”: У Харкові жінка жорстоко вбила рідну матір

Шукайте деталі в групі Facebook