facebook

Держдеп нагадав свою позицію щодо Боїнга: літак збили сепаратисти

У Вашингтоні відзначили, що підтримують нідерладське розслідування.

1665767



Позиція США з питання аваріїмалайзійського Boeing на Донбасі залишилася незмінною, сказав представник Держдепу США Марк Тонер, передає РИА “Новости”.

За його словами, у Вашингтоні все ще вважають, що літак був збитий з вини сепаратистів.

“Ми продовжуємо підтримувати зусилля, спрямовані на те, щоб усі відповідальні понесли покарання за смерть майже 290 пасажирів і членів екіпажу лайнера. Звичайно, ми підтримуємо нідерландське розслідування, але наша позиція не змінилася”, – заявив Тонер.

Раніше повідомлялося, що суд над винними в катастрофі Боїнга-777 Малазійських авіаліній на сході України може бути створений без залучення Ради Безпеки ООН. Про це заявив постпред Росії при ООН Віталій Чуркін, повідомляє РИА Новости.

Нагадаємо, Росія в середу, 29 липня, заблокувала в Раді Безпеки ООН ухвалення проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу щодо винних у катастрофі Боїнга-777 Малазійських авіаліній на сході України в липні минулого року. За прийняття документа проголосували 11 членів РБ ООН, Китай, Венесуела і Ангола утрималися.Росія, будучи одним з п’яти постійних членів Ради, застосувала право вето.

Малайзійський літак, що прямував рейсом MH17, розбився 17 липня 2014 року після того, як він був збитий імовірно ракетою “земля-повітря”. Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

Експерти припускають, що Boeing, швидше за все, був збитий в результаті ракетного удару. У Києві заявляють, що в літак влучила ракета класу “земля-повітря”, випущена з території так званої ДНР. Міноборони РФ заявляє, що відповідальність за катастрофу лежить на ЗС України.

Читайте також:  Обама може накласти вето на надання Україні летальної зброї

Шукайте деталі в групі Facebook