facebook

У Криму почали видавати російські біометричні паспорти

Першими їх отримали ті, хто має намір здійснити паломництво.

1665771



Видача російських біометричних закордонних паспортів почалася в Криму, їх першими володарями стали кримські татари, які готуються до хаджу, повідомив “віце-прем’єр” Криму Руслан Бальбек, передає РІА “Новости”.

“Біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 150 осіб. Паломники Криму – це перші кримчани, які отримали біометричні паспорти”, – сказав Бальбек.

За його словами, до 15 серпня біометричні закордонні паспорти отримають всі 300 мусульман, які відправляться в хадж від Криму.

“Після 15 серпня паспорти будуть передані в посольство Саудівської Аравії для отримання візи і 300 осіб в перших числах вересня будуть відправлені для паломництва в хадж до святих місць”, – сказав “віце-прем’єр”.

У 2015 році прибуття паломників до Саудівської Аравії починається 16 серпня, а повернення закінчується 12 листопада. Саудівська влада встановлює для окремих країн щорічні квоти на число паломників. Російська квота – 16,4 тисячі осіб, у тому числі 300 з Криму.

У Криму “поховали” чотири тонни санкційних продуктів

Раніше повідомлялося, що консульство Литви в Калінінграді відмовило у видачі візи громадянинові Росії, в паспорті якого в графі “місце народження” була вказана республіка Крим як частину Росії.

Читайте також:  Зникло слово "Крим": Зеленського спіймали на підіграванні Кремлю

Шукайте деталі в групі Facebook