facebook

Україна вимагає від ЄС офіційної реакції на зізнання Путіна про плани анексії Криму – ЗМІ

630xNx9ca8ec7-41d524aa503aff766699_628x420.jpg.pagespeed.ic.wAYJXQ0ZRtNKI58myN3v

Україна надіслала до зовнішньополітичної служби Євросоюзу офіційний лист щодо невідкладної реакції Брюсселя на визнання російським президентом Владіміром Путіним факту підготовки анексії Криму.

Про це повідомляє



Європейська правда
із посиланням на власні джерела в європейській дипслужбі.

«Путін відкрито і цинічно переповів про зустріч, яка мала місце 23 лютого 2014 року, де заявив, що вони (керівництво Росії) не можуть покинути територію і людей під катком націоналістів. Тим самим президент Путін відкрито визнав, що агресія проти суверенітету та територіальної цілісності України була запланована заздалегідь і проходила плановано, що призвело до першої анексії в Європі з часів Другої світової війни», – йдеться у листі від імені представника України при Євросоюзі Костянтина Єлісєєва.

Посол наголошує, що прямим наслідком цього стало вторгнення російських військ на схід України.

У листі також наголошується, що такі дії Путіна збігаються з визначенням агресії за резолюцією ООН від 1974 року та є «найтяжчим міжнародним злочином».

«В світлі цього ми наполягаємо, що ЄС має надати безсторонню та швидку оцінку цих зізнань (Путіна) зокрема – у висновках Ради ЄС у закордонних справах (відбудеться 16 березня). Важливо також посилити обмежувальні заходи щодо Росії», – цитує співрозмовник ЄП листа.

Читайте також:  Степанова відправили у відставку

Шукайте деталі в групі Facebook