facebook

Вибух у Китаї: кількість жертв перевищила 40 осіб

Близько 400 людей постраждали від вибуху в китайському портовому місті.


Вибух на складі в китайському портовому місті центрального підпорядкування Тяньцзіні забрав життя 42 осіб. Ще близько 400 осіб постраждали, повідомили місцеві ЗМІ.

Крім того, за інформацією ЗМІ, в процесі гасіння пожежі, яка спалахнула після вибуху, безвісти зникли близько 20 пожежників.

Влада не відкидає, що під завалами конструкцій будівлі можуть залишатися люди, кількість жертв і постраждалих може зрости.

Вибух стався в середу, 12 серпня, на складі компанії Жухай в міському районі Бінхай. За свідченням журналістів, про силу вибуху може свідчити той факт, що були вибиті шибки будівель, розташованих в радіусі приблизно 2 кілометрів від місця вибуху. Пошкодження отримали більше тисячі автомобілів.

У процесі гасіння пожежі на складі пролунали ще кілька вибухів меншої потужності. Сумарна потужність вибухів, як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланнями на оцінки китайських експертів, могла перевищити 20 тонн в тротиловому еквіваленті.

Про причини вибуху поки не повідомляється, відомо, що на складі зберігалися легкозаймисті речовини.

За матеріалами: Интерфакс
Читайте також:  Встиг побачити тільки як блиснули фари…”: У Львові сталась смертельна ДТП. Lexus на швидкості влетів у маршрутку

Шукайте деталі в групі Facebook