facebook

На американському сегменті МКС сталася аварія

Неполадки в системі енергопостачання призвели до зупинки роботи системи циркуляції повітря та інших систем життєзабезпечення.

1666377



Екіпаж Міжнародної космічної станції в ніч з вівторка на середу був піднятий по тривозі у зв’язку з позаштатною ситуацією з системою електропостачання американського сегмента станції. Про це повідомили ТАСС у представництві NASA в Росії.

“Минулої ночі спрацювали датчики, які повідомили про неполадки в системі енергопостачання сегмента. Для усунення того, що сталося, були підняті астронавти”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, неполадки призвели до зупинки роботи системи циркуляції повітря та інших систем життєзабезпечення. Завдяки спільній роботі астронавтів і фахівців Центру управління польотами в Х’юстоні ситуацію вдалося нормалізувати.

Через ранній підйом наступної ночі астронавтам дадуть більше часу на сон.

Останній раз схожий інцидент стався 21 червня, коли на станції – теж в американському сегменті – відбувся збій бортового комп’ютера. Екіпаж допоміг Центрам управління польотами в Х’юстоні і Москві відновити роботу системи. Небезпеки для екіпажу збій не становив.

Читайте також:  Відомі деталі смертельної ДТП у Косові (ДОПОВНЕНО. ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,