facebook

Жителі всіх цивілізованих країн ненавидять кремлівсько-путінський режим! ШОК! (ІНФОГРАФІКА)

Як повідомляє польський портал Wiadomosci, компанія Pew Research Center опублікувала результати своїх останніх досліджень, у яких вона вивчала ставлення до Росії в різних країнах. В опитуваннях брали участь 45 000 чоловік з 40 держав, у тому числі Польщі. Про своє негативне ставлення до Росії заявили 80%



поляків!

Напад на Україну, захоплення Криму, а також страх перед атакою з боку Росії: ось основні причини змін у суспільних настроях. «Відносини з Москвою стали для Польщі викликом», – підкреслює в розмові з Wirtualna Polska професор Едвард Халіжак, спеціаліст з міжнародних відносин з Варшавського університету. «У польській неприязні до Росії є дві причини. Перша – це події історії, всі ті поразки, які наносила нам багато століть Росія. Поляки це чудово пам’ятають, і переконаність у вині росіян з плином часу лише зміцнюється, – говорить професор Хенрік Доманьскій з Польської академії наук. – Крім того поляки продовжують вважати, що наш сусід знаходиться на іншому, більш низькому культурному рівні».

«Зараз у Польщі, дійсно, переважають антипутінські настрої. Це значною мірою переноситься на негативне ставлення до держави і, меншою мірою, до російського населенню. Цей підхід виникає з того факту, що російське суспільство в основному підтримує дії президента путіна, особливо в контексті суперництва з Заходом. Якби росіяни ставилися до нього критично або хоча б нейтрально, то настрої поляків були б іншими», – вважає співробітник Інституту міжнародних відносин варшавського університету Мачей Рась.

Питання про ставлення до держави путіна задавалося не тільки полякам, а й, зокрема, австралійцям, американцям, німцям, українцям і японцям. Не відчувають поваги до Росії відповідно 62, 67, 70, 72 і 73% з них. Чому? «Крім декількох корисних копалин Росії нічого запропонувати», – говорить професор Халіжак.

Читайте також:  Путлер об'єднав Україну: рівень підтримки Незалежності високий як ніколи

З рівною ворожістю ставляться у світі до Росії крім поляків тільки йорданці: 80% з них говорять про негативне ставлення до східної держави.

Світ не любить не тільки Росію, але і самого путіна. І його навіть сильніше. Російського президента критикують три чверті держав, в основному з європейського та північноамериканського континенту. Тут перше місце посідають іспанці: 92% з них вважають політику путіна невірною. Про негативне ставлення до президента Росії заявили також 87% поляків. Путін не може розраховувати на підтримку французів (його критикує 85% респондентів) та українців (84%).

Як підкреслює в розмові з Wirtualna Polska Мачей Рась, люди часто бачать в президенті Росії загрозу для всієї західної цивілізації. «Путіна вважають не тільки недемократичним керівником, деспотом, тираном, агресором на Україні, але також джерелом конфлікту, загрозою західному світу. Кимось, хто ввібрав неприязнь до Заходу з молоком матері, і зробив із цієї неприязні суть російських дій на міжнародній арені», – вказує експерт.

Джерело – http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Dlaczego-to-Polacy-najbardziej-nienawidza-Rosjan,wid,17772375,wiadomosc.html?ticaid=115666

Шукайте деталі в групі Facebook