facebook

ООН роздає жителям Донбасу гроші

Організація почала програму допомоги на підконтрольній Україні території Донецької області.

1667020



Всесвітня продовольча програма ООН розпочала розподіл готівки в районах Луганської та Донецької областей, що перебувають під контролем уряду України, повідомляє Центр новин ООН.

Зазначається, що допомогу отримають 600 тисяч осіб, в основному, внутрішньо переміщені особи, які серйозно постраждали у зв’язку з кризою на Донбасі.

“ВПП надає допомогу у вигляді готівки там, де функціонують банки і ринки, щоб люди могли повернутися до нормального життя, порушеного конфліктом”, – заявив представник програми в Україні Джанкарло Стоппоні.

Він додав, що готівка, так само як електронні ваучери, які за програмою роздаються в інших районах, дозволять людям купити продукти харчування, які не входять у продуктові пайки – свіжі овочі, м’ясо і молочні продукти.

В ООН вважають, що допомога у вигляді готівки буде частково сприяти розвитку місцевої економіки.

Першим регіоном, де цього тижня почалася роздача готівки, став північ Луганської області. Кожній людині видають суму в гривнях, рівну 20 доларам. Гроші призначені для купівлі продуктів харчування, але їхні одержувачі зможуть розпорядитися ними на власний розсуд. В цілому програма забезпечить готівкою або електронними ваучерами 140 тисяч осіб.

Читайте також:  Непоправна втрата: на Донбасі помер легендарний парамедик. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook