facebook

ФРН мусить готуватися до ще більшого напливу біженців – де Мезьєр

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр прогнозує, що на Німеччину чекає ще активніший потік біженців, ніж вважали досі

1667053



Населення Німеччини має готуватися до більшої, ніж вважали досі кількості біженців, які прибувають до країни. Про це ввечері в четвер, 13 серпня, заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр в ефірі телеканалу ZDF. При цьому міністр не підтвердив цифру у 600 тисяч новоприбулих. “Наскільки високими є прогнози – про це ми говоритимемо із федеральними землями, – цитує де Мезьєра інформагенція dpa. – І наступного тижня я повідомлю громадськості”.

Федеральні землі та місцеві громади вимагають реформи політики надання притулку у світлі поточного розвитку подій. “Неконтрольоване зростання потоку біженців з кількістю до 600 тисяч новоприбулих показує, що нам потрібно виробити нові підходи у політиці щодо біженців на організаційному фінансовому рівнях та на рівні персоналу”, – сказав виконавчий директор Спілки місцевих громад Ґерд Ландсберґ газеті Rheinische Post. Він додав, що біженці, які зараз живуть у наметах, мають бути переведені до нормальних будинків з огляду на наближення зими.

Як повідомлялося, Єврокомісія в серпні схвалила виділення 2,4 мільярда євро упродовж шести років на допомогу країнам, які потерпають від напливу мігрантів, передусім для Греції та Італії.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  “Не можу всього в слух говорити, але…”: Ірина Луценко зробила гучну заяву про долю Донбасу

Шукайте деталі в групі Facebook