facebook

У Росії за наркотики заборонили сайт Reddit

Роскомнагляд повідомив про блокування Reddit на своїй сторінці у мережі Вконтакте.

1667032



Росія внесла до реєстру заборонених інтернет-сторінок соціальний новинний сайт Reddit.

Його заблокували за “пропаганду” вживання заборонених речовин.

До такого рішення вдалися через дискусію про вирощування галюциногенних грибів на одному з 9000 активних форумів, що працюють на сайті.

В Роскомнагляді заявили, що намагалися зв’язатися з Reddit, однак на їхні повідомлення ніхто не відповів.

Раніше цього тижня це відомство погрожувало заблокувати Reddit через дискусію про вирощування марихуани.

Російський сайт Медуза пише, що Роскомнагляд – відомство, яке веде реєстр заборонених сайтів, – додав Reddit до цього списку за рішенням Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків

Роскомнагляд повідомив про блокування Reddit на своїй сторінці у мережі Вконтакте.

У цьому повідомленні йдеться про те, що відомство кілька разів висилало вимоги видалити інформацію “на кілька адрес ресурсу”, проте відповіді на них не надійшло.

“Ми припускаємо, що в період серпневих відпусток хтось надто розслабився, але це не повинно бути причиною, щоб ризикувати читацькою аудиторією”, – пишуть у Роскомнагляді.

У відомстві закликали тих, хто має контакт з адміністрацією Reddit, “попросити їх перевірити пошту на наявність листа від Роскомнагляду”.

До повідомлення додали плакат з зображенням інопланетянина – символу Reddit – та написом “Розшукується” англійською мовою.

Reddit – одна з багатьох організацій, які потрапили під заборону чи її загрозу у Росії. Google, Facebook та Twitter отримували від Роскомнагляду суворі попередження про необхідність дотримання російського законодавства у галузі передачі даних.

Торік в Росії ухвалили закон, який накладав обмеження на блогерів і змушував тих з них, чиї блоги мали аудиторію у понад три тисячі людей, реєструватися в органах влади.

Читайте також:  У Путіна відповіли на жорстке звинувачення від міністра оборони Польщі

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook