facebook

Десантник із Калуша Віталій Маліборський: У 80-ій бригаді не хочуть демобілізовувати солдатів, бо їх нема ким замінити

Боєць АТО із Калуша Віталій Маліборський стверджує, що у 80-ій аеромобільній бригаді не хочуть демобілізовувати військових, які вже рік несуть службу. Мотивують начебто тим, що немає резерву для заміни. 

2326565654__large



За словами військового, була спроба зі сторони командування частини бригади провести демобілізацію орієнтовно у вересні-жовтні, але коли ця інформація з’явилася у засобах масової інформації, дали задню, повідомляють ”Вікна”.

“Солдата, який дав інтерв’ю, спробували навіть шантажувати поданням у суд, що само по собі смішно, бо про свої плани вони оголосили перед всім особовим складом, який перебуває у Львові в частині. Приїхав тут юрист, розпочалось спілкування і… при спробі поставити запитання, він розпочав перебивати, а коли йому зробили зауваження, взагалі заявив, що не хоче слухати. Тож, ми всі встали та вийшли з кімнати. Який зміст вести діалог, якщо не хочуть слухати і давати відповіді?” — написав Віталій Маліборський у своєму Facebook.

За словами військового, бригада вже півроку безперервно знаходиться у зоні АТО. Ні відпусток, ні ротацій. Солдати, каже боєць, налаштовані дуже негативно та рішуче.

“Якщо хтось захоче заспівати про розхитування човна, то пораджу приїхати сюди і послужити в зоні АТО півроку безвиїздно, плюс під командуванням офіцерів, вихованих по совковій програмі “я начальник — ти гамно”, — наголошує Віталій Маліборський. — Не хочу бути упередженим, бо є винятки, але їх тут так пресують, насаджуючи свої цінності, що вони тут довго не служитимуть”.

Калушанин переконаний, що військові мають лише один шанс повернутися додому у терміни, передбачені законодавством, тобто за 10 діб до дати призову, — підняти спершу громадськість, яка б змусила владу виконувати свої функції в повному об’ємі, а не за рахунок когось вирішувати проблеми ними створені.

Читайте також:  Війна на Донбасі: військовий з Галичини розповів, як двічі був у полоні в бойовиків (відео)

“Нам нічого не потрібно, ми втомились, і єдине бажання — повернутись врешті додому”, — наголошує боєць.

Шукайте деталі в групі Facebook