facebook

У Лівії бойовики Ісламської держави спалили лікарню і вбили 22 людини

Терористи вбили пацієнтів, після чого підпалили лікарню.

1667608



Бойовики з терористичного угруповання Ісламська держава (ІД) розправилися з 22 пораненими, що проходили лікування в медичному центрі в прибережному лівійському місті Сирт, передає РИА Новости.

Як повідомили виданню Аль-Васат місцеві джерела, бойовики увірвалися в будівлю медичного центру, розташованого в третьому районі міста, де влаштували обшук. Після цього терористи розправилися з пацієнтами, а потім підпалили будівлю. Інші подробиці інциденту не повідомляються.

За даними агентства DPA, убиті були представниками місцевого ісламістського угруповання, що змагається з ІД.

Терористичне угрупування Ісламська держава є на сьогоднішній день однією з головних загроз світової безпеки. За три роки терористам вдалося захопити значні території Іраку і Сирії. Крім того, вони намагаються поширити свій вплив у країнах Північної Африки, зокрема, в Лівії.

Єдиного фронту боротьби з Ісламською державою немає: з угрупованням борються урядові війська Сирії та Іраку, міжнародна коаліція на чолі з США (поки обмежується ударами з повітря), а також курди, ліванські та іракські шиїтські ополченці. В результаті бойових дій сотні тисяч мирних жителів загинули і кілька мільйонів стали біженцями.

Читайте також:  ФБР рекомендувало Twitter більше боротися з тероризмом

Шукайте деталі в групі Facebook