facebook

Iron Maiden показали еволюцію відеоігор у кліпі на новий сингл. Хіт YouTube

Speed Of Light – перший за п’ять років сингл культових Iron Maiden.

1667665



Iron Maiden умовно показали історію розвитку відеоігор з 80-х років і до сьогодні в новому кліпі, який вийшов 14 серпня, ставши першим синглом за останні п’ять років, повідомляє The Verge. Відзначимо, що за добу відео на YouTube набрало 1,5 мільйона переглядів.

Головним героєм ролика на пісню Speed ​​Of Light став талісман Iron Maiden на ім’я Едді, зображений на всіх обкладинках альбомів групи. У відео він виступає в ролі персонажа декількох ігор, натхненних класикою, в кожній з яких збирає віртуальні “життя”.

Епоха восьмибітних ігор, відповідна початку існування самої групи, зображена у вигляді пародії на Donkey Kong від Nintendo, випущену в 1981 році. У ній герою потрібно було переміщатися по сходах і ухилятися від снарядів.

Наступна віха в історії відеоігор в кліпі – це файтинг, стилізований під популярну серію Virtua Fighter, перша гра в якій вийшла в 1993 році. Хоча Virtua Fighter і не зробила такого внеску в культуру, як випущений роком раніше Mortal Kombat, критики хвалили її за більш високу реалістичність боїв.

Відео завершується тривимірним реалістичним шутером у стилі сучасних відеоігор. Відсутнє для завершення гри четверте “життя” Едді вириває з себе.

Iron Maiden – культова хеві-метал група з Великобританії, основана в 1975 році. Вона мала значний вплив на розвиток метала в цілому.

Speed ​​Of Light – перший сингл з нового, шістнадцятого студійного альбому Iron Maiden A Book of Souls, реліз якого запланований на 4 вересня. Попередня платівка Final Frontier вийшла в 2010 році.

Це не перший раз, коли Iron Maiden робить свого Маскота героєм відеоігор. У 1999 році група випустила гру Ed Hunter для просування однойменного альбому зі своїми найкращими хітами.

Читайте також:  Гора з Гри престолів побився з легкоатлетом. Хіт YouTube

Ed Hunter був виконаний у стилі лінійного шутера: за графікою він нагадував Doom, проте герой не міг вільно переміщатися. Локації для гри були створені на основі обкладинок альбомів групи.

Шукайте деталі в групі Facebook