facebook

Фортифікації в зоні АТО коштуватимуть 34 мільйони доларів

Усього на сході України має бути побудовано майже 250 опорних пунктів.

1667825



Вартість будівництва опорних пунктів та інших фортифікаційних укріплень на сході країни становитиме більш як 34 мільйони доларів, повідомив речник генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

“Всього на сході України має бути побудовано майже 250 опорних пунктів, сотні кілометрів траншей і окопів, кілька сотень бетонних вогневих споруд. Вартість тільки одного опорного пункту становить до трьох мільйонів гривень (близько $ 138 тис. за поточним курсом)”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Президент України Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд у Донбасі в березні поточного року, перша лінія оборони вже споруджена. Зведення другої і третьої ліній доручено місцевим адміністраціям, контроль за будівництвом виконують представники армії.

“Ці інженерні споруди складаються з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд. Будівельні роботи ведуть цивільні компанії та будівельні підприємства”, – уточнив Селезньов.

Раніше повідомлялося, що на першій лінії оборонних рубежів на Донбасі, відповідальність за спорудження якої покладено на Збройні сили, виконано певний обсяг земляних робіт, рівень її готовності становить 95%.

В Україні 20 областей долучилися до будівництва фортифікацій. Всього планувалося звести близько 300 об’єктів. У травні губернатори Донецької та Закарпатської областей отримали догани від президента Петра Порошенка через незадовільні темпи будівництва фортифікацій.

Читайте також:  Виявлені поблизу Донецького аеропорту людські рештки продовжують лежати на узбіччі - ОБСЄ

Шукайте деталі в групі Facebook