facebook

ДНР і ЛНР активізуються перед Днем незалежності – український генерал

Щодоби збільшується кількість обстрілів уздовж лінії розмежування.

1667762



Самопроголошене керівництво ЛНР і ДНР навмисне розпалює обстановку в зоні проведення АТО напередодні Дня незалежності України, заявив глава української сторони Спільного центру контролю та координації (СЦКК), генерал-майор Борис Кременецький.

“За даними СЦКК, обстановка уздовж лінії розмежування сторін у Донецькій і Луганській областях залишається складною. Кожен день вона продовжує загострюватися, щодоби збільшується кількість випадків застосування проросійськими бойовиками ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії і мінометів калібром понад 100 мм”, – зазначив Кременецький.

Також зростає загальна кількість порушень сепаратистами режиму тиші: впродовж 14 серпня спостерігачі СЦКК зафіксували максимальну кількість обстрілів з їхнього боку за останні півроку – 175 випадків.

“На Донецькому, Горлівському та Маріупольському напрямках незаконні збройні формування відкрито використовують озброєння, яке має бути відведено. Поширюючи наклепницьку інформацію, вони намагаються покласти на українську сторону відповідальність за застосування зброї і за загострення ситуації уздовж лінії розмежування напередодні Дня незалежності”, – додав представник СЦКК.

За останню добу під артилерійський вогонь потрапили Авдіївський коксохімічний завод та житлові сектори Авдіївки, Опитного, Мар’їнки, є жертви серед цивільного населення.

Водночас сепаратисти звинувачують в обстрілі українських військових.

Нагадаємо, у Генштабі зазначають, що сепаратисти концентрують сили біля передових позицій лінії розмежування з метою наступу на сили АТО.

Читайте також:  Моторола подарував дружині позашляховик за півмільйона гривень

Шукайте деталі в групі Facebook