facebook

За незаконну порубку лісу засуджено п’ятьох мешканців Прикарпаття

Прокуратурою Надвірнянського району підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, за попередньою змовою групою осіб).

1338286265



Так, установлено, що п’ятеро молодих людей поїхавши на відпочинок у лісовий масив, прихопили з собою сокиру та бензопилу. Прибувши на територію природно-заповідного фонду, шляхом спилювання за допомогою бензопили, зловмисники відокремили від кореня три сироростучі дерева породи ялина та два сироростучі дерева породи бук. Після завантаження колод дерев на вантажівку, їх було виявлено та затримано працівниками лісництва.

Таким чином, молодики заподіяли шкоду лісовому господарству в розмірі 25 952,00 грн., яка є істотною.

Прокурор пропонував суду обрати винуватцям покарання у межах санкції статті та вимагав задовольнити цивільний позов про відшкодування збитків, спричинених незаконною порубкою лісу.

З позицією прокуратури суд погодився, призначив кожному з обвинувачених покарання у виді штрафу в розмірі 935 грн. Також, судом стягнуто з винуватців шкоду в розмірі 25 952 грн. в солідарному порядку.

Читайте також:  Прикарпатські поліцейські знайшли на городі у 78-річної пенсіонерки посіви маку

Шукайте деталі в групі Facebook