facebook

Клімкін зробив англійську мову обов’язковою для всіх працівників МЗС

Рівень знання з англійської мови буде одним з ключових критеріїв наступної атестації працівників міністерства.

1669130



Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зробив англійську мову обов’язковою для всіх дипломатів та адміністративно-технічного персоналу МЗС України, повідомив Клімкін на своїй сторінці у Twitter’і у вівторок, 18 серпня.

“Розіслав колегам листи. Вперше в МЗС англійська мова стала обов’язковою для всіх дипломатів і адмінтехперсоналу”, – написав Клімкін.

“Рік тому я оголосив про підвищення вимог до мовної підготовки співробітників. Відповідні вимоги вже внесені в типові професійно-кваліфікаційні характеристики посад дипломатичної служби. Це стосується всіх працівників, які займають дипломатичні та адміністративно-технічні посади”, – йдеться в листі, який оприлюднив Клімкін у Twitter’і.

За його словами, для дипломатів обов’язковим є оперативний рівень знання англійської мови, для представників адміністративно-технічного персоналу – функціональний рівень. Знання інших іноземних мов є додатковою перевагою.

Згідно з листом, рівень знання англійської мови буде одним з ключових критеріїв наступної атестації працівників міністерства. “Працівникам, які не відповідають цій вимозі, буде надана можливість підвищити рівень володіння англійською мовою”, – сказано в листі Клімкіна співробітникам МЗС.

“Закликаю всіх розпочати вдосконалювати знання з іноземних мов, а не розраховувати на персональні винятки чи тимчасовість застосування цих вимог”, – підкреслив Клімкін.

Читайте також:  Порошенко розповів про прокляття, якого позбулась Україна

Шукайте деталі в групі Facebook