facebook

Грузія звинуватила Росію в порушенні повітряного простору

Російський військовий вертоліт Мі-8 порушив повітряний простір країни, заявляє МЗС Грузії.

1670000



Міністерство закордонних справ Грузії висловило протест у зв’язку з порушенням російським військовим вертольотом повітряного простору республіки в р-ні кордону з Південною Осетією, повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву МЗС Грузії.

“Паралельно з військовими навчаннями з боку РФ тривають порушення повітряного простору, контрольованого Грузією. Зокрема, 19 серпня 2015 року о 10:57 з боку окупованого с. Хелчуа в напрямку с. Зардіаанткарі Горійського району пролетів військовий вертоліт Мі-8, що належить російським окупаційним силам, тим самим, порушивши повітряний простір, контрольований центральною владою Грузії. Після інциденту вертоліт продовжив політ у напрямку Ахалгорі”, – йдеться в заяві МЗС Грузії, поширеній в четвер.

Такі дії РФ “носять провокаційний характер і створюють загрозу збереженню безпеки і стабільності в регіоні”, вважають в МЗС.

Нагадаємо, що раніше Рада Європи висловила заклопотаність у зв’язку з новим територіальним спором між Грузією і Росією. У середині липня з’явилася інформація про те, що прикордонники пересунули банери з покажчиками кордону самопроголошеної Південної Осетії вглиб Грузії.

Читайте також:  "Омікрон" учетверо заразніший за "Дельту" - дослідження

Шукайте деталі в групі Facebook