facebook

РаSSєя впевнено опускається на дно… Як Путлер у батискафі!

“Зрозуміти, що відбувається в голові господаря Кремля, останнім часом не в змозі навіть його найближче оточення”, – повідомляє видання Deutsche Welle.

“Гра Росії в миротворців на Донбасі закінчилася. “Нормандська четвірка” має всі шанси перетворитися на “трійку” – без участі Путлера



.

24 серпня за ініціативи української сторони в Берліні зустрінуться Франсуа Олланд, Ангела Меркель і Петро Порошенко, щоб обговорити ситуацію на Донбасі. Незмінний учасник “нормандської четвірки” – Путлер – на рандеву в німецьку столицю не запрошений.

Дипломатичний ляпас, який отримав російський вождь, може перетворити “четвірку” в “трійку”. Адже навряд чи господар Кремля вибачить лідерам Франції, Німеччини та України таке публічне ігнорування його персони.

Переговори по Донбасу, які тривають ось уже рік, ніяких істотних результатів не дали. Хіба що – крім тимчасового перепочинку на фронті. До цих пір, як відомо, діяло два формати переговорів, які намагалися зупинити війну на сході України – “нормандський” і “мінський”. Перший – за участю Олланда, Путіна, Меркель і Порошенко – обговорював варіанти мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Другий – за участю представників Росії, України, ОБСЄ та так званих “ЛНР” і “ДНР” – намагався втілити ці плани в життя.

Абсолютно очевидно, що “нормандський” і “мінський” формати вмирають. Миру на Донбасі як не було, так і немає. Домовленості про припинення вогню не діють. 17 серпня лідер самопроголошеної “ДНР” Захарченко вже поспішив заявити, що мінські угоди провалені, а значить, війна триває.

Власне, 17 серпня вустами голови самопроголошеної “ДНР” говорив ні хто інший, як Путлер. Але, схоже, його грі в доброго миротворця прийшов кінець. Лідери Франції та Німеччини дали Росії чітко зрозуміти: дипломатична казуїстика Москви їм не подобається.

Читайте також:  “Super Ekspres”: “В раSSєї заборонили сміятися(!) з Путлера!”

Зрозуміти, що відбувається в голові господаря Кремля, схоже, останнім часом не в змозі навіть його найближче оточення. Але очевидно, що стан “ні війна, ні мир” на Донбасі йому вигідний. Зона нестабільності в Україні дозволяє Кремлю вирішувати дуже багато своїх геополітичних і геостратегічних завдань. Але чи повинен Путлер вирішувати свої проблеми за рахунок жителів Донбасу? Це питання, напевно, повинні поставити собі, перш за все, жителі окупованих районів Луганської та Донецької областей.

Майбутнє Донбасу, ймовірно, вирішиться протягом вересня-жовтня. Саме в цей період повинна вступити в дію оновлена Конституція. Крім того, на 25 жовтня заплановано проведення в Україні, в тому числі і на Донбасі, виборів до місцевих рад.

Звичайно, в “нормандської трійці” прекрасно розуміють: без активної участі путіна мирного врегулювання ситуації на Донбасі не буде. Питання, очевидно, лише в тому, в якому статусі повинен брати участь у переговорах президент росії – як нейтральний спостерігач, який претендує на роль миротворця, або ж, все-таки, в ролі одного з учасників конфлікту. Відповідь на це питання ми, схоже, отримаємо після зустрічі Олланд, Меркель і Порошенко в Берліні.

Путлер впевнено йде до повної ізоляції Росії. Він може, звичайно, демонструвати бадьорість духу, спускаючись у батискафі на дно Чорного моря в окупованому ним Криму. Але в ілюмінатор він скоро може побачити не тільки затонулі кораблі минулого, але й рассєю, яка пішла на дно. Путлера не хочуть бачити на Заході. З ним змушені рахуватися, але він виявився на крок від “нєрукоподаваємості”. Це йому ясно дали зрозуміти Олланд і Меркель. Питання лише в тому, чи він це зрозуміє.

Джерело – Комментарий: Нормандская оплеуха Путину

Шукайте деталі в групі Facebook