facebook

Вчені з’ясували, що депресія незаразна

Спілкування з людьми, які страждають від депресії, не призводить до появи цього розладу у оточуючих.

1670325



Вчені з’ясували, що депресія не впливає на психічне здоров’я оточуючих, в той час як спілкування з позитивними людьми вдвічі знижує ризик виникнення депресивних розладів. Робота опублікована в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Дослідники з університету Варвіка за допомогою математичного методу проаналізували соціальні мережі 2 тисяч учнів американських середніх шкіл. Виявилося, що спілкування з людьми, які схильні до поганого настрою і страждають від депресії, не призводить до появи цього розладу у оточуючих.

Підлітки, у чиє коло спілкування входять десять оптимістичних знайомих, вдвічі швидше справлялися з депресією порівняно з тими, у кого було лише три позитивно налаштованих приятелі.

“Наші результати доводять, що дружба між підлітками знижує ризик появи депресії. Наявність же депресивних знайомих не несе загрози розвитку цього психічного розладу у тих, хто від нього не страждає. Дружнє спілкування справляє оздоровчий вплив”, – зазначають автори дослідження.

Вчені заявляють, що до основних причин депресії у підлітків відносяться самотність і насильство в дитинстві. Соціальна підтримка та наявність друзів можуть істотно допомогти в її лікуванні.

За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Хто частіше потрапляє до лікарні з Омікроном: вчені шокували відповіддю

Шукайте деталі в групі Facebook