facebook

ДНР відновлює обмін полоненими

Переговірникам вдалося знайти спільну мову з сепаратистами.

1670751


Представники самопроголошеної “Донецької народної республіки” відновлюють обмін полоненими, а “параду” полонених у Донецьку не буде. Про це в Донецьку заявив глава Центру звільнення полонених ГО “Офіцерський корпус” Володимир Рубан.

“Уповноваженій групі вдалося домовитися і отримати підтвердження, що донецька сторона відновлює обмін полонених. Ми розібрали помилки, які існували і призвели до зриву останнього обміну. ​​І домовилися обмежити коло переговірників. Військовополонені не зазнаватимуть знущань. Не буде парадів військовополонених – це помилкова заява. І тим більше не буде ніяких розстрілів, ні показових, ні судових”, – заявив Рубан.

Раніше ЗМІ писали, що представники самопроголошеної “ДНР” зірвали обмін полоненими. В останній момент вони нібито висунули вимоги, погодитися на які українські переговірники не могли з міркувань безпеки. Обмін готувався протягом трьох місяців.

Як повідомлялося, 6 серпня Міноборони провело обмін полоненими, в результаті якого трьох українських військових і трьох цивільних осіб обміняли на двох громадян РФ і чотирьох осіб, які супроводжували російський гуманітарний конвой.

За даними Міноборони, у полоні сепаратистів залишаються 37 військових.

Читайте також:  ОБСЄ: Місця зберігання важкої зброї ДНР охороняють військові з Оренбурга

Шукайте деталі в групі Facebook